07/07

10 tips tegen inbrekers

Wist u dat er gemiddeld om de 7 minuten ingebroken wordt in een huis in Belgiƫ? Dit komt neer op ongeveer 80.000 inbraken per jaar. Deze cijfers wijzen erop dat het preventief ingrijpen geen overbodige luxe is. Zeker nu het zomer is en u misschien een weekje op vakantie gaat, zou u extra goed moeten opletten voor deze ongewenste bezoekers.

Aan de hand van deze praktische tips kan u ervoor zorgen dat u de inbrekers een stapje voor bent.

1. Voor u op vakantie vertrekt, maait u best uw gras af. Lang gras kan voor het vermoeden zorgen dat u al even niet meer thuis vertoeft.

2. Zorg ervoor dat iemand uw brievenbus regelmatig komt legen tijdens uw afwezigheid.

3. Post niet op sociale media dat u op vakantie vertrekt.

4. Zorg dat er een auto voor de deur staat.

5. Vraag uw buren om uw woning in de gaten te houden.

Indien een inbreker ondanks deze tips toch nog uw huis op het oog heeft, is het natuurlijk belangrijk dat uw woning aangepast is met stevige ramen en deuren. Hoe moeilijker u het de inbreker maakt, hoe lager de kans dat hij uw huis gaat proberen binnen te geraken.

6. In de eerste plaats controleert u voor u op vakantie vertrekt of alle ramen en deuren gesloten zijn.

7. 70% van de inbraken gebeuren via de achterdeur. Het is dus zeer belangrijk dat u voornamelijk investeert in de beveiliging van deze deur.

8. Gemiddeld probeert een inbreker gedurende 3 minuten tijd uw deur los te maken. Wanneer het na 3 minuten niet gelukt is, geeft hij het meestal op. Een huis met goed schrijnwerk zullen ze waarschijnlijk overslaan. Zorg daarom voor een veilig deurslot. Enkele suggesties zijn het plaatsen van veiligheidscilinders, 7-punts sluiting, dievenklauwen en magneetcontacten.

9. Niet alleen uw deuren, maar ook uw ramen kunnen extra beveiligd worden. Als dieven voor het raam kiezen, zijn dit meestal ramen met een grote oppervlakte, zoals bijvoorbeeld een schuifraam of een raam dat tot op de grond komt. Het is belangrijk dat deze ramen ook voorzien zijn van een goed slot.

10. Het materiaal van het raam zelf is ook van belang bij het buiten houden van dieven. Het is aangeraden om te kiezen voor gelaagd glas. Hoe meer lagen er zijn, hoe moeilijker het is voor inbreker om erdoor te geraken.