Luchtdicht bouwen een must!

Volgens de eisen van de Europese Unie moeten tegen 2021 alle nieuwe woningen energieneutraal zijn. Dit betekent dat een gebouw niet meer energie mag verbruiken
dan het produceert. Dit kan men enkel realiseren door het ontwerpen en bouwen van energievriendelijke woningen. Uit recente studies blijkt dat 25% van het energieverlies in de woning veroorzaakt wordt door een gebrekkige luchtdichtheid.

Wie aan een energie-efficiënte woning denkt, moet zeker aan luchtdicht bouwen denken. Luchtdicht bouwen vormt immers de hoeksteen van energievriendelijk
bouwen en bepaalt mee het E-peil van een gebouw.

Niet alleen passieve of lage energiewoningen vereisen een luchtdichte bouwschil, maar ook bij de hedendaagse bouwprojecten die aan de huidige reglementering
inzake EPB-normen moeten beantwoorden wordt best aandacht besteed aan de luchtdichtheid.

Daarom ontwikkelde Reynaers het Reynaconnect systeem om een luchtdichte plaatsing van het schrijnwerk te realiseren. Reynaconnect is geschikt voor het
luchtdicht plaatsen van alle Reynaers profielreeksen. Een goede luchtdichtheid kan het E-peil in de woning immers met 5 tot 15 punten doen dalen.

 

REYNACONNECT vormt samen met de hoog isolerende raam –en deurprofielen van Reynaers Aluminium de perfecte tandem tot de realisatie van een energievriendelijk project.

 

LuchtdichtBouwen

duofolie

Duofolie (Vlakke folie) / Duofolie Prefab (Vouwfolie)

De luchtdichte folie is beschikbaar in 2 uitvoeringen nl, een vlakke folie voorverwerking op de werf en een vouwfolie (gepatenteerd) die aangebracht wordt in het atelier.

Eigenschappen : luchtdicht / rechtstreeks bepleisterbaar / butyllaag voor verkleving op het raam

bevestigingsprofiel

Reynaconnect bevestigingsprofiel

Om de vouwfolie te klemmen tegen het raamprofiel en het aansluitend te beschermen bij transport en bij plaatsing van het raam is een speciaal opzetprofiel ontwikkeld. Dit profiel vereenvoudigt tevens de plaatsing van de raamverankering en verhindert problemen bij de verdere binnenafwerking. Ook bij de toepassing van de vlakke folie op de werf kan men gebruik maken van het bevestigingsprofiel. Dit profiel vergroot zo het hechtvlak voor het aanbrengen van de folie waarbij de voordelen bij het vastzetten van het raam behouden blijven.

zwelband

Zwelband Illmod 600

De band wordt langs de buitenzijde aangebracht voor het plaatsen van het raam en maakt de aansluiting raam-buitenmuur regendicht. Ook worden oneffenheden in de buitenmuur eenvoudig opgevangen.

Eigenschappen : zelfklevend / slagregendicht tot 600 Pa / UV- en weersbestendig geen extra siliconen meer nodig

puschuim

Elastisch PU Schuim

Het elastisch schuim zorgt voor een optimale thermische en akoestische isolatie van de ruimte tussen raam en ruwbouw en vangt eventuele constructiebewegingen perfect op.

Eigenschappen : 1 component PU-schuim / 35% elastisch thermisch en akoestisch isolerend

hechtpasta

Hechtpasta OT 300

De folie wordt verkleefd op de ruwbouw met de hechtpasta die geschikt is voor alle ondergronden.

Eigenschappen : uitstekende hechting

hechtpasta

Hechtpasta OT 300

De folie wordt verkleefd op de ruwbouw met de hechtpasta die geschikt is voor alle ondergronden.

Eigenschappen : uitstekende hechting