zonwering screens beglazing zonwerende doek zonwerende screens

Zonwering voor aangename temperaturen

Zonwering is de laatste jaren erg populair door de hete zomers. Met goede zonwering kun je immers oververhitting van je woning tegengaan. Dat kan op verschillende manieren. Bij Meukens vervaardigen en plaatsen we zonwerende beglazing en screens. Twee efficiënte middelen om de warmte tegen te houden. Welke jij kiest, hangt af van je voorkeuren en je woning.

 

Neem contact op voor meer informatie.

Zonwering in je beglazing

Kies je voor zonwering in je beglazing, dan zal het glas van je ramen en deuren veel warmte tegenhouden. Dit kan in verschillende sterktes: van licht zonwerend tot hard zonwerend. Hoe zwaarder de zonwering, hoe groter het spiegelende effect van het glas. De sterkte kan dus per raam of deur verschillend – afhankelijk van de oriëntering. Een schuifdeur aan de zuidkant staat de hele dag in de zon en vraagt dus om meer zonwerend eigenschappen dan een pvc of aluminium raam in het noorden.

Zonwering houdt een groot deel van de warmte buiten.

Screens als zonwering

Wil je liever geen spiegelend effect op je ramen? Dan kies je beter voor screens als zonwering. Daarbij schuif je op zonnige dagen een zonwerend doek over je ramen. Dat doek zit aan weerskanten in een zijgeleider zodat het mooi strak blijft. Screens kunnen op verschillende manieren worden gemonteerd. Bij nieuwbouw worden ze meestal ingebouwd zodat ze haast onzichtbaar zijn. Bij renovatie komen ze op de gevel en zijn ze wel zichtbaar. In beide gevallen zijn screens een efficiënte en stijlvolle zonwering.

Kies voor de juiste zonwering voor jouw woning.

Windvaste zonwering

Bij Meukens installeren we ook de verticale zonwering Fixscreen® van Renson®. Dat is het eerste screen ter wereld dat daadwerkelijk windvast is. Dankzij de speciale afboording met rits zit het zonwerende doek stevig vast en houdt het ook insecten tegen. Zo geniet je jarenlang zorgeloos van je zonwering.

 

Zonwering op jouw maat

Je wilt natuurlijk dat je zonwering mooi aansluit bij de stijl van je woning. Daarom heb je bij de screens een ruime keuze van kleuren voor het doek en de aluminium onderdelen.

We passen de afmetingen ook altijd aan die van je ramen en deuren aan voor een prachtig resultaat.

 

Benieuwd welke zonwering bij jouw woning past? Maak een afspraak om je wensen te bespreken.